Prijs RVS

RVS staat bekend als roestvrij staal of roestvast staal. RVS is een legering van voornamelijk ijzer, chroom, minimaal 8% nikkel en koolstof. Minimaal 18% chroom en maximaal 1,2% koolstof is nodig om van roestvast staal te kunnen spreken.

De beste prijs voor het inleveren van RVS

De prijs van RVS verschilt per dag. RVS kunt u bij Metalimex metaalhandel Rotterdam inleveren tegen de beste prijzen in de regio. Wij beschikken over geijkte weegsystemen en rekenen het RVS direct per bank of contant met u af. Mocht u grote hoeveelheden willen afvoeren dan kunnen wijdit ook komen afhalen. Tevens kunnen wij een container bij u plaatsen, die wij weer komen ophalen zodra deze gevuld is. Benieuwd naar de actuele RVS prijs? Bel ons gerust of stuur ons een bericht via WhatsApp.

Waar komt RVS vandaan?

Tijdens de tweede wereldoorlog in Engeland werd er bij toeval ontdekt dat als er een legering van ijzer en chroom wordt toegepast waarbij er minimaal 12% chroom in de legering wordt verwerkt, deze legering niet gaat roesten. Tegelijkertijd werd er in Duitsland een soortgelijke ontdekking gedaan.

RVS van nu

Tegenwoordig zijn er meer dan 200 verschillende soorten RVS en allen bevatten een legering met minimaal 12% chroom (Cr) als legeringselement. Het verwerkte chroom zorgt ervoor dat een dun laagje chroomdioxide wordt gevormd op het staal. We kunnen dit beschouwen als de huid van het roestvrij staal die beschermt tegen corossie. Als deze "huid" beschadigt kan er roestwerking ontstaan. Chroom is het belangrijkste legeringselement van roestvrij staal, maar niet het enige. Er wordt ook wel nikkel, molybdeen en titaan toegevoegd om de roestwerendheid te versterken. Stikstof verhoogd de sterkte zonder invloed te hebben op het taaie aspect van het materiaal, zwavel verbetert in combinatie met mangaan, de verspaanbaarheid (zoals boren, frezen e.d.) terwijl koolstof zoveel mogelijk moet worden beperkt, omdat deze stof de roestwerendheid juist niet ten goede komt.

Roestvrij of Roestvast staal?

Wat door bijna iedereen roestvrij staal genoemd wordt, is eigenlijk een onjuiste term. De juiste term is roestvast staal. Ook deze naam is niet geheel correct. RVS is namelijk niet echt vrij van roest, want er is wel degelijk een roestlaag op het metaal aanwezig, de zogenaamde oxidelaag. Deze dunne oxidelaag is blank van kleur en dus niet zichtbaar zoals het roest op normaal staal. Als deze oxidelaag zich eenmaal over het gehele oppervlak van het RVS heeft gevormd, stopt de oxidatie ofwel het "roesten".  Deze oxidelaag beschermt het onderliggende metaal tegen de invloeden van buitenaf. Wanneer de oxidelaag beschadigd raakt zal deze zichzelf ook weer herstellen. Een eventuele kras, roest als het ware weer dicht waardoor de roestvaste laag weer volledig is hersteld.

Bel voor de beste RVS prijs 010-462 4232

Prijs opvragen

Benieuwd naar de waarde van jouw oude ijzer, koper, aluminium of andere oude metalen?

Gratis containerservice

Uw oude metalen inleveren tegen de beste prijzen in de Spaanse Polder, vlakbij Park Zestienhoven, Delfshaven, Schiedam en Kethel? Bij Metalimex Metaalhandel Rotterdam leveren wij de beste prijzen voor koper, RVS, messing, brons, oud ijzer, aluminium, lood en zink. Veel particulieren en bedrijven zijn u al voor gegaan en tot op de dag van vandaag naar volle tevredenheid klant bij Metalimex.

Meer informatie

Gratis containerservice oude metalen
Gratis containerservice in heel Nederland
Scherpe prijzen
voor uw oude metalen
24/7 bereikbaar
via whatsapp
Contante
betaling

Prijzen via WhatsApp

Wil jij snel weten wat jouw oude metalen waard zijn? Stuur snel een WhatsApp berichtje naar: