Messing prijs

Messing, ook wel geelkoper genoemd, bestaat uit koper en zink. Koper en zink zijn twee zuivere metalen, bestaand uit koperatomen en zinkatomen.

 

Messing inleveren tegen de beste prijs

Messing kunt u bij Metalimex Rotterdam inleveren tegen de beste prijzen in de regio. Wij beschikken over geijkte weegsystemen en rekenen het ingeleverde messing direct per bank of contant met u af. Mocht u grote hoeveelheden willen afvoeren dan kunnen wij dit ook komen afhalen. Tevens kunnen wij een container bij u plaatsen, die wij weer komen ophalen zodra deze gevuld is. 

Neem contact op om de messingprijs op te vragen.

 

Een legering van koper en zink

Messing is wellicht de meest bekende van de metaallegeringen. Wanneer koper en zink samen worden gesmolten ontstaat er messing. Een mengsel van twee metalen wordt ook wel een legering genoemd. Deze legering is vanwege zijn hardheid en zelfsmerende eigenschappen een waardevol materiaal. Geen wonder dat zo’n 90% van alle messing gerecycled wordt.

 

Messing, het kindje van koper en zink

Koper en zink zijn beide slecht gietbaar. Daarnaast is zink ook niet te smeden. Messing, het kindje van koper en zink, is goed gietbaar en te smeden. Messing is ook beter bestand tegen oxidatie dan koper en zink.

 

 

Wat wordt er gemaakt van Messing?

Vanwege de hardheid van het metaal worden gebruiksvoorwerpen vaak van messing gemaakt. Messing is harder dan koper of zink. Het toegevoegde zink maakt de koper harder, waardoor de legering harder is dan koper of zink. Oud messing komt veel voor in sanitair en dan vooral in de badkamer, denk hierbij aan:

  • waterkranen
  • tapkranen
  • douchekoppen

Om corrosie te voorkomen worden deze onderdelen vaak voorzien van een chroom laagje. 

  

Soorten messing

Het percentage zink in messing kan variëren van 30% tot 45%. Messing heeft heel andere eigenschappen dan de elementen waaruit het bestaat. De messingsoorten zijn in te delen in drie hoofdgroepen:

  1. Gietmessing
  2. Kneedmessing
  3. Soldeermessing

 

Oud messing prijs

Om de messing prijs te berekenen moeten de prijzen van koper en zink gecombineerd worden. 

 

Bel voor de beste messing prijs 010-462 4232 of voeg ons nummer toe en stuur ons een WhatsApp bericht: 06 24 47 66 93. 

 

Prijs opvragen

Benieuwd naar de waarde van jouw oude ijzer, koper, aluminium of andere oude metalen?

Gratis containerservice

Uw oude metalen inleveren tegen de beste prijzen in de Spaanse Polder, vlakbij Park Zestienhoven, Delfshaven, Schiedam en Kethel? Bij Metalimex Metaalhandel Rotterdam leveren wij de beste prijzen voor koper, RVS, messing, brons, oud ijzer, aluminium, lood en zink. Veel particulieren en bedrijven zijn u al voor gegaan en tot op de dag van vandaag naar volle tevredenheid klant bij Metalimex.

Meer informatie

Gratis containerservice oude metalen
Gratis containerservice in heel Nederland
Scherpe prijzen
voor uw oude metalen
24/7 bereikbaar
via whatsapp
Contante
betaling

Prijzen via WhatsApp

Wil jij snel weten wat jouw oude metalen waard zijn? Stuur snel een WhatsApp berichtje naar: