Messing prijs

Messing prijs weten in regio Rotterdam? Vul online het prijs-aanvraagformulier in en ontvang de beste en meest actuele messing prijs geheel op maat. Alvast een indicatie krijgen van de messsing prijs? Bereken dan de messing prijs per kilo via onze prijs-calculator. Ook kunt u de messing prijs aanvragen via WhatsApp. 

Soorten messing

Messing, ook wel geelkoper genoemd, bestaat uit koper en zink. Om de messing prijs te berekenen moeten de prijzen van koper en zink gecombineerd worden. Koper en zink zijn twee zuivere metalen, bestaand uit koperatomen en zinkatomen. Messing is wellicht de meest bekende van de metaallegeringen. Het percentage zink in messing kan variëren van 30% tot 45%. Messing heeft heel andere eigenschappen dan de elementen waaruit het bestaat. De messingsoorten zijn in te delen in drie hoofdgroepen:

  • Gietmessing
  • Kneedmessing
  • Soldeermessing

Messing inleveren?

Messing kunt u bij Metalimex Rotterdam inleveren tegen de beste prijzen in de regio. Via de volgende link kunt u alvast uw route plannen. Wij beschikken over geijkte weegsystemen en rekenen het ingeleverde messing direct per bank of contant met u af. Mocht u grote hoeveelheden willen afvoeren dan kunnen wij dit ook komen afhalen. Tevens kunnen wij met onze containerservice een container bij u plaatsen, die wij weer komen ophalen zodra deze gevuld is. 

Meer informatie +

Een legering van twee metalen

Wanneer koper en zink samen worden gesmolten ontstaat er messing. Een mengsel van twee metalen wordt ook wel een legering genoemd. Deze legering is vanwege zijn hardheid en zelfsmerende eigenschappen een waardevol materiaal. Geen wonder dat zo’n 90% van alle messing gerecycled wordt.  

Wat wordt er gemaakt van Messing?

Vanwege de hardheid van het metaal worden gebruiksvoorwerpen vaak van messing gemaakt. Messing is harder dan koper of zink. Het toegevoegde zink maakt de koper harder, waardoor de legering harder is dan koper of zink. Oud messing komt veel voor in sanitair en dan vooral in de badkamer, denk hierbij aan:

  • waterkranen
  • tapkranen
  • douchekoppen

Om corrosie te voorkomen worden deze onderdelen vaak voorzien van een chroom laagje. 

Prijs op maat

Benieuwd naar de waarde van uw oude metalen? Vraag dan snel een prijs op maat aan!

Gratis containerservice

Heeft u grote hoeveelheden oude metalen? Met onze containerservice komen wij de metalen bij u afhalen. Wij kunnen ook een container bij u op locatie plaatsen. We plaatsen metaalboxen van 15 m³ tot containers van 40 m³. Wanneer de hoeveelheid metalen 15 m³ of groter is, dan is de containerservice zelfs helemaal gratis.

Meer informatie

Gratis containerservice oude metalen
Gratis containerservice in heel Nederland
Scherpe prijzen
voor uw oude metalen
24/7 bereikbaar
via whatsapp
Contante
betaling