Brons prijs

Brons is een legering van koper en tin. De legering heeft een rood tot geelachtige kleur, afhankelijk van het tingehalte. Het tingehalte kan variëren van ca. 10 tot 30%. Hoe hoger het tingehalte, des te geler de kleur van brons wordt.

De prijs van brons

De brons prijs per kilo verschilt per dag. U kunt bij Metalimex metaalhandel Rotterdam brons inleveren tegen de beste prijzen in de regio. Wij beschikken over geijkte weegsystemen en rekenen het brons dat u inlevert direct per bank of contant met u af. Mocht u grote hoeveelheden willen afvoeren dan kunnen wij dit ook komen afhalen. Tevens kunnen wij een container bij u plaatsen, die wij weer komen ophalen zodra deze gevuld is.

Waar wordt brons voor gebruikt?

Dankzij de ontdekking van brons rond 3000 v.Chr. werd het mogelijk om metalen objecten te maken die sterker waren dan daarvoor ooit mogelijk was. Daarom werd brons veel gebruikt voor gereedschappen, wapens, uitrustingen en verschillende bouwmaterialen. Deze gebruiksvoorwerpen werden eerst gemaakt van steen en koper, de voorlopers van brons. Tegenwoordig kennen we brons natuurlijk ook van de bronzen medaille die je wint als je de derde prijs wint binnen sport.

Eigenschappen van brons

Brons is door de toevoeging van tin harder en minder buigzaam dan koper. Brons heeft een grote dichtheid waardoor het in de bouw en constructie weinig toepassingen heeft, wel kan het makkelijk gegoten worden. Door de toevoeging van tin heeft brons een lager smeltpunt dan puur koper. Dat maakt brons uiterst geschikt voor gebruiksvoorwerpen en kunstwerken.

Waar kunt u brons vinden?

Brons werd vooral veel gebruikt in de oudheid. Wilt u brons inleveren? Denk eens aan:

  • Bronzen kranen
  • Bronzen beelden
  • Bronzen kerkklokken
  • Bronzen scheepschroeven
  • Bronzen koppelingen

Brons inleveren

Kom uw brons inleveren bij Metalimex metaalhandel Rotterdam. Wilt u altijd op de hoogte zijn van de actuele brons prijs? Voeg ons nummer toe en vraag nu ook via WhatsApp de actuele brons prijs aan. WhatsAppen? Dit is ons nummer: 06 24 47 66 93.

 
Bel voor de beste brons prijs 010-462 4232

Prijs opvragen

Benieuwd naar de waarde van jouw oude ijzer, koper, aluminium of andere oude metalen?

Gratis containerservice

Uw oude metalen inleveren tegen de beste prijzen in de Spaanse Polder, vlakbij Park Zestienhoven, Delfshaven, Schiedam en Kethel? Bij Metalimex Metaalhandel Rotterdam leveren wij de beste prijzen voor koper, RVS, messing, brons, oud ijzer, aluminium, lood en zink. Veel particulieren en bedrijven zijn u al voor gegaan en tot op de dag van vandaag naar volle tevredenheid klant bij Metalimex.

Meer informatie

Gratis containerservice oude metalen
Gratis containerservice in heel Nederland
Scherpe prijzen
voor uw oude metalen
24/7 bereikbaar
via whatsapp
Contante
betaling

Prijzen via WhatsApp

Wil jij snel weten wat jouw oude metalen waard zijn? Stuur snel een WhatsApp berichtje naar: