27 miljoen euro aan goud bij grofvuil

Een enorm bedrag aan goud bij het grofvuil. Maar liefst 27 miljoen euro aan goud gooiden Nederlanders weg. Dit waren met name elektrische apparaten, zoals tandenborstels, smartphones en computers.


Plastic, koper en ijzer

Daarnaast dumpten we voor 17 miljoen euro aan plastic en voor 14 miljoen aan koper. De totale omvang van ijzer dat bij het grofvuil belandde had een waarde van 7 miljoen. Ook werd voor miljoenen euro's aan palladium, aluminium en zilver weggegooid.

 

Elektronische apparaten

Verder ging er in totaal 73 miljoen euro aan kostbare grondstoffen verloren. De materialen werden niet hergebruikt, maar verbrand.  Volgens de statistieken van het (CBS) hebben Nederlanders rond de 4,4 miljard kilo elektronische apparaten thuis. Als dat gedeeld wordt door het aantal huishoudens, komt dat neer op 259 kilo per persoon. 22 kilo daarvan gooide elke Nederland in 2012 weg. Een minimaal deel ervan werd ingezameld. In die 'e-waste' zitten nog veel grondstoffen die een tweede leven kunnen krijgen.

 

Oude apparaten inleveren

Naast dat het zonde is voor uw portemonnee is het ook ontzettend zonde voor het milieu.  Lever daarom uw oude apparaten bij ons in, ontvang er geld voor en draag bij aan een beter milieu. Samen zorgen we ervoor dat het aanzienlijke gewicht van 22 kilo per Nederlander in 2012 verminderd wordt.

 

Actuele metaalprijs weten?

Bent u benieuwd naar de metaalprijs? Vul online het formulier in of neem vrijblijvend contact met ons op.

Bron: www.nu.nl 

 

Terug naar overzicht